יום רביעי, 17 ביולי 2013

הדירה של לירון ויוסי בחיפה


הזוג הזה עמד בפני החלטה - האם לשפץ את הדירה הקיימת או לעבור לדירה גדולה יותר. שטח המגורים של הסלון והמטבח היה קטן למדי והרגיש להם צפוף. בסופו של דבר הוחלט לשפץ ולנסות לתת לאיזור הזה כמה שיותר תחושת מרחב. הסגנון שהנחה אותנו היה סגנון מודרני עם קווים נקיים, וצבעים בהירים.
פתחנו את החלל על ידי הסרת הקיר הקטן שחצץ בין המטבח לסלון ובמקומו יצרנו אי "צף" בחלל. המטבח הכהה הוחלף למטבח בהיר בקווים נקיים. גם הרהיטים הכהים שתרמו לתחושת המחנק הוחלפו לרהיטים בהירים בקווים ישרים. כדי להוסיף קצת חמימות הוספנו בריקים בכמה קירות, וכן נעשה שימוש בתאורה חמה מסוגים שונים. בנוסף לוילונות שמשמשים להצללה הוספנו וילונות בד קלילים חצי שקופים לאווירה.


הסלון לפני

























הסלון אחרי




























פינת האוכל שנבחרה קטנה יחסית כדי לא להכביד על החלל, כמובן עם אופציה לפתיחה כפולה כשמארחים. בחלון ליד פינת האוכל הוספנו מקום ישיבה נוסף על ידי ספסל מרופד, מתחתיו יש מקום איחסון סגור.


























במטבח הוספנו קיר גבס שיחצוץ מעט בין המטבח לסלון והוא ממשיך לאורך הקיר ותוחם את ארונות המטבח. במטבח כמה סוגי תאורה שונים שמעשירים אותו - תאורה מרכזית בתקרה, תאורה נסתרת מתחת לשיש, ספוטים מעל איזור העבודה ומנורות תלויות מעל הבר.


המטבח לפני




המטבח אחרי

אין תגובות:

פרסום תגובה